Xbox Series X kommer att lanseras utan exklusivitet

Xbox Series X kommer att lanseras utan exklusivitet

0

Microsoft kastar regelboken ut genom fönstret utan att ens läsa den.

Microsoft kommer inte att producera några titlar för Xbox Series X som inte också kommer att kunna spelas på Xbox One och PC, vilket ger dig färre skäl att uppgradera än du normalt förväntar dig vid en ny konsollansering.

I en intervju med MCV sa Microsoft Studios-chef Matt Booty att Microsoft “vill se till att om någon investerar i Xbox mellan nu och [Serie X] att de känner att de gjorde en bra investering och att vi är engagerade i dem med innehåll.”

Det skulle vara lätt att tro att Microsofts alla utvecklare skulle inriktas på seriens X lanseringsdag. Men Booty säger något helt annat och nämner att detta kommer bli en helt annan typ av konsollansering, med förstapartsspel som är kompatibla över alla Microsofts hårdvara, existerande och ny.

“Eftersom vårt innehåll kommer ut under nästa år, två år, kommer alla våra spel, typ av PC, att spela upp och ner den familjen av enheter,” förklarar Booty. “Vi vill se till att om någon investerar i Xbox mellan nu och [Serie X] så att de känner att de gjorde en bra investering och att vi är engagerade i dem med innehåll.”

Och det innebär att det också är osannolikt att det kommer att finnas mycket press, åtminstone från Microsoft, på utgivare från tredje part för att visa ut hårdvaru-exklusiva titlar för den relativt lilla publiken av Xbox Series X-ägare. Kort sagt, Microsoft skriver om reglerna för konsolstart.

Naturligtvis kommer företaget fortfarande att vilja visa upp sin nya hårdvara så att den bäst verkar.

”Vår strategi är att välja en eller två IP som vi kommer att fokusera på och se till att de är där vid lanseringen av konsolen och dra fördel av alla funktioner. Och för oss kommer det att bli Halo Infinite, vilket är en stor möjlighet.

“Det är första gången på över 15 år att vi har en Halo-titel som lanseras synkroniserad med en ny konsol. Och det teamet kommer definitivt att göra saker för att dra nytta av [Serie X]. ”

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Genomsnittligt betyg / 5. Antal röster:

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Om författaren
Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra