Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

0

Förra veckan kom nyheten om att Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX kommer till Nintendo Switch i mars.

Och tillsammans med den nyheten kom en gratis demo att ladda ner från Nintendo Switch eShop. Naturligtvis har jag laddat ner det och testat den. Cirka en timme lång, Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX-demo tillåter oss att uppleva den underbara världen som spelet äger rum i, den introducerar oss till vår duo av räddare och låter oss utforska spelets första få fängelsehålor.

Om du är en fan av Rogue-liknande dungeon crawling-spel, även om du inte riktigt känner din Charizard från din Squirtle, är Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX värt ditt övervägande. Det är en del av Mystery Dungeon-serien av spel från Spike Chunsoft, och det är ganska annorlunda från ett typiskt Pokémon-spel. Här är du inte tränare, istället är du själv en Pokémon. Vilken du väljer är upp till dig. Även om spelet börjar med att ställa dig några personlighetsbaserade frågor i försöket att anpassa dig till din perfekta ande-Pokémon.

Uppenbarligen har du dock inte alltid varit en Pokémon: du är faktiskt en människa, men vaknar upp i ett konstigt land har du hittat dig själv i kroppen av ett fickmonster. Hmm. När du vaknar möter du Pokémon som kommer att bli din följeslagare under fängelsehålorna i spelet. Efter att du har blivit bekant med ditt nya hem kommer det att vara rakt: att rädda Pokémon som har fångats i fängelsehålor.

Här blir spelets lore lite grumligt. Du är en Pokémon som räddar andra Pokémon från fara … men i processen att rädda dem kommer du att döda andra Pokémon? Hur exakt du urskiljer Exeggcute som desperat behöver din hjälp från Exeggcute som måste förstöras omedelbart är inte en kvandär som spelet berör sig själv, och så kanske du inte borde göra det heller. Allt du behöver veta är att vissa Pokémon behöver din hjälp och för att rädda dem i säkerhet kommer du att behöva ta dig igenom allt svårare fängelsehålor.

Pokémon Mystery Dungeon startar tillräckligt enkelt; fängelsehålor är tydligt kartlagda och deras gränser fylls i på min minimaplan när du utforskar. Det finns skatter att samla – mynt och förbrukningsartiklar, mestadels – och fiender att döda. Varje fängelse är delad på flera våningar, med utmaningen blir större ju längre du reser in i den. Kampen är kanske lite för enkel; du och din AI-följeslagare vänder på att verkställa en bilaga tills fienden är död. Spelens verkliga utmaning kommer att bli tydligare i senare fängelsehålor, där balansering av din hälsa och hunger mot risken att trycka vidare blir viktigast.

En av de mest slående sakerna med spelet är dess konststil. Remastered från 2005 DS-utgåvorna av Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team och Red Rescue Team, Switch-versionen har fått en ny livslängd in i den med en uppdaterad konststil. Ser ut som ett handfärgat konstverk, det är underbart överallt. Den behåller fortfarande enkelheten i DS-versionen i sina fängelsehålor, men den är totalt sett mer charmig och vacker än någonsin. Den behåller sin gammaldags charm medan den fortfarande känns modern. Och Pokémon har aldrig sett sötare ut.

Medan demonstrationen inte har gett så mycket om Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX:s övergripande komplott, avslöjar det tillräckligt för att få oss glada att spela mer. Det kommer att vara den typen av spel som lockar dig in för att genomföra ett snabbt fängelsehål, och innan du vet det är det tre timmar senare och du har slutfört över ett dussin. Och det är ingen dålig sak. Det överkomplicerar inte sig själv med onödiga funktioner och uppblåsning: du utforskar helt enkelt fängelsehålor, räddar Pokémon, planerar upp och får nya förmågor. Misslyckas med en fängelsehåla så förlorar du alla pengar och föremål i ditt lager – det är ju en Rogue-liknande – och det roliga kommer från att försiktigt balansera risk kontra belöning, se till att dina mest älskade ägodelar säkert bankeras innan du börjar ett nytt äventyr.

Och ett nytt äventyr vi inte kan vänta på när spelet släpps den 6 mars.

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Genomsnittligt betyg / 5. Antal röster:

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Om författaren
Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra