PlayStation kommer inte att delta i E3 2020

PlayStation kommer inte att delta i E3 2020

0

PlayStation kommer inte att delta på E3 ett andra år i rad.

Företaget berättade för GamesIndustry.biz att det inte känner att visionen för evenemanget är rätt för vad det har planerat för i år. Istället kommer det att delta i “hundratals” konsumentevenemang för att visa upp kommande spel för PS4 och PS5.

“Efter en grundlig utvärdering har vi beslutat att inte delta i E3 2020”, säger en talesman för Sony Interactive Entertainment. “Vi har stor respekt för ESA som organisation, men vi känner inte att visionen om E3 2020 är rätt plats för det vi fokuserar på i år.

“Vi kommer att bygga vidare på vår globala evenemangsstrategi 2020 genom att delta i hundratals konsumentevenemang över hela världen. Vårt fokus är att se till att fans känner en del av PlayStation-familjen och har tillgång till att spela sitt favoritinnehåll. Vi har en fantastisk linje upp av titlar som kommer till PlayStation 4, och med den kommande lanseringen av PlayStation 5, ser vi verkligen fram emot ett års fest med våra fans. ”

PlayStation har använt E3 som platsen för att avslöja detaljer om sina nästa konsoler sedan början, och deltog på den första E3 1995 för att beskriva den amerikanska lanseringen av den ursprungliga PlayStation. Företagets framgång på E3 2013 betraktades som ett stort ögonblick i uppbyggnaden till PS4, vilket resulterade i att Sony återvände sitt marknadsledande från Xbox.

Emellertid har E3-arrangören ESA kämpat för att tillfredsställa alla sina medlemmar som har delats över vad de vill att showen ska vara. Vissa utgivare som EA och Sony vill se E3 bli ett fans av spel, medan andra hellre skulle förbli en branschfokuserad affär.

ESA har försökt att tillfredsställa båda grupperna genom att introducera vissa konsumentelement till E3, men med begränsad framgång.

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Genomsnittligt betyg / 5. Antal röster:

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Om författaren
Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra