Google vill ta Steam till Chromebooks

Google vill ta Steam till Chromebooks

0
0
(0)
--Annons--

Chromebook-fans har kunnat få sitt spel ända sedan Google Stadia lanserades i november, men en ny rapport från Android Police hävdar att fler kan vara på väg. Enligt en intervju med Kan Liu, chef för produkthantering för Chrome OS, arbetar Google för att få Steam-stöd till Chromebooks också.

Visst, detta är Google vi pratar om, så det är inte så förvånande att de arbetar med stora funktioner som kanske eller inte kommer att släppas. Men taget till nominellt värde är detta en särskilt intressant lurvig. Det är oklart om Google arbetar i direkt anslutning till Valve eller om Steam-stöd till och med skulle lanseras som en officiell funktion, men Liu föreslog att Google definitivt ser allvarligt med projektet.

Som Android Police rapporterar, skulle support kunna aktiveras genom att knacka på Chrome OS: s Linux-kompatibilitet, inte till skillnad från hur Steam Linux-klienten tekniskt kan köras på Chromebooks med hjälp av Crostini Linux-kompatibilitetslagret. Men som spelare kommer att intyga, betyder tekniskt möjligt knappast att det är en livskraftig lösning för faktiskt spel.

En officiell lösning skulle förändra det, men det skulle fortfarande begränsas av begränsningarna av Chromebooks själva – de flesta Chromebooks saknar hårdvara som krävs för att spela allt annat än de mest grundläggande retro-stil-spelen. Men Liu berättar för Android Police att Google kommer att erbjuda Chromebook-alternativ som är avancerade: “Liu sa att vi kan förvänta oss att det skulle förändras: kraftigare Chromebooks, särskilt AMD Chromebooks, kommer. Liu skulle inte uttryckligen bekräfta att någon av dessa modeller skulle innehålla diskret Radeon-grafik, men berättade att vi skulle vara uppdaterade. ”

Även de avancerade Chromebook-datorerna har GPU: er som lämnar mycket att önska, så en Chromebook med diskret Radeon-grafik skulle utgöra ett stort boost i prestandan. Om Steam-stöd är något som Google och Valve kommer att lansera på ett riktigt sätt, är det den typ av specifikationer som den kommer att behöva för att köra ordentligt, tillsammans med mer lokal lagring. Android Polisen konstaterar att Liu inte skulle bekräfta rykten om förbättrad grafik på Chromebooks.

Men Chromebook-fans har verkligen en anledning att vara glada över framtiden. Även om Googles färdplan inte exakt har varit smidig, med surfplattersupport som rör sig ut och Android-appar som kämpar för att ta på sig, är det uppfriskande att se att Google inte har gett upp Chromebooks mer än enbart engångsapparater.

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Om författaren
Mr X

Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra