Halo: Reach har blivit ett av de mest spelade spelen på Steam

Halo: Reach har blivit ett av de mest spelade spelen på Steam

0

Halo: Reach har lanserat på Steam och lockade en enorm mängd intresse, och så många spelare spelade att det sköt upp till fjärde platsen i Valves diagram över de mest spelade titlarna på sin spelplattform.

Det är faktiskt fortfarande på fjärde plats i skrivande stund, bara bakom de tre dominerande speljättarna på Steam: PUBG, Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive.

Halo: Reach lockade snabbt över 100 000 samtidiga spelare enligt Steams statistik och nådde en topp på ett spelarantal på drygt 161.000, vilket är väldigt imponerande.

Just nu finns det fortfarande 76 000 personer som tycker om skytten, vilket är mer än antalet människor som spelar liknande Destiny 2, eller GTA V, eller Rainbow Six Siege.

Så det verkar som om spelet som lanserades för nästan ett decennium sedan – som snabbt etablerade sig som den största underhållningslanseringen 2010, som överträffar öppnande helgerna för vissa Hollywood-blockbuster på den tiden – fortfarande har gott om körsträcka kvar i det.

Stabil lansering

Nostalgi är naturligtvis alltid en stor drivkraft när det gäller spel – och verkligen filmer för den delen – med många människor utan tvekan att se hur Halo: Reach ser ut med uppdaterad grafik på en modern dator.

Eller kanske mer till punkten, hur spelet går, med Halo: Reach optimerad för att lyckligtvis spela på en low spec-maskin, till den punkt där det når 60 fps i 4K på ett 6-årigt grafikkort. Så målgruppen som är så bred med avseende på specifikationerna har naturligtvis inte skadat chansen att detta spelas brett.

Naturligtvis hjälper det också att PC-porten har blivit väl mottagen, och för alla konton går allt smidigt, och det finns inga fel eller show-stop buggar.

Vilket är alla bra tecken för resten av Master Chief Collection, när de återstående fem spelen följer upp från Halo: Reach.

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Genomsnittligt betyg / 5. Antal röster:

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Om författaren
Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra