Grand Theft Auto 6: Utgivningsdatum, plattformar och allt du behöver veta om GTA VI

Grand Theft Auto 6: Utgivningsdatum, plattformar och allt du behöver veta om GTA VI

0

Det känns som bara igår att Rockstar Games släppte sin kritikerrosade Red Dead Redemption 2 och släppte oss i en massiv gränsvärld av banditer och shoot-outs. Och det var ju ett tag sen som GTA 5 släpptes!

Även om GTA 5 släppts på nytt för att förlänga livslängden, men den kom ursprungligen ut 2013. Mycket har förändrats sedan dess, och med en ny generation av konsoler runt hörnet, PS5 och Xbox Series X, börjar rykten att snurra att nästa spel i Rockstars mest kända franchise skulle vara på väg.

Vi har samlat allt vi vet om spelet här för din delectation – låt oss komma till det.

Utgivningsdatum för GTA 6

Från och med möjliga släppdatum är det värt att ge dig lite bakgrund. Medan GTA 5 släpptes 2013, kunde inte Rockstar omedelbart rikta sin fulla uppmärksamhet på att utveckla en uppföljare. Det började tydligen arbeta med GTA 6 2014, men hade under tiden Red Dead Redemption 2 att göra, än mindre till PC-, PS4- och Xbox One-versionerna av GTA 5 och PC- och Google Stadia-versionerna av Red Dead Redemption 2.

Alla dem tar arbete, men är nu ur vägen. Det är logiken för en ny läcka, påstås från en spelare som har haft kontakt med GTA 6 under utvecklingen. Den källan, som förblir okorrekt, tyder på att Rockstar siktar på ett släppdatum för 2020 eller 2021.

2020 skulle uppriktigt sagt vara förvånande i detta skede – Rockstar skulle tappa ett stort bombskal om det släppte ett spel av denna storlek inom ett år efter att det tillkännagavs. Vi anser att datumet 2021 är mycket mer troligt, med ett meddelande om att föregå det med ungefär ett år.

Med tanke på att Rockstar traditionellt försenar sina spel tills långt efter deras ursprungliga släppschema, skulle vi inte ens bli förvånade om det inte ens dyker upp förrän 2022.

GTA 6-plattformar

Förmodligen den andra viktiga detaljen i den första stora läckan kring GTA 6 rörde plattformarna det troligen kommer att släppas på. Uppenbarligen kom GTA 5 ut mot svansänden för en konsolgeneration, släppte på PS3 och Xbox 360 och släpptes sedan igen med bättre prestanda och grafik på nästa uppsättning konsoler.

Uppenbarligen upprepas det mönstret dock inte med GTA 6. Läckan antyder att spelet kommer att vara exklusivt för Playstation 5 och Microsofts nyutnämnda Xbox Series X.

Med tanke på att båda konsolerna är avsedda att släppas under semestersäsongen 2020, passar det med det vi har hört om spelets släppfönster.

Men med tanke på att Red Dead Redemption 2 tog mycket mindre tid att komma till PC-spelare än GTA 5 gjordes för 1 år sedan, skulle det vara lite förvånande om GTA 6 inte också tar sig till PC inom ett år efter utgivningen.

GTA 6 gameplay

Att vänta på detaljer om ett nytt GTA-spel innebär i allmänhet ett stort spekulationsområde – var kommer det att ställas in? Medan karaktärer och berättelser är lika föremål för intressanta detaljer, finns det något med GTA:s inställning som känns som det mest centrala valet som Rockstar måste göra. Oavsett om det är Liberty City, Los Santos eller ett annat storstadsområde, är lekplatsen där spelare kommer att göra upplopp ett stort frågetecken som hänger över spelet.

Vi kommer utan tvekan få reda på när Rockstar först officiellt trailer visas upp för spelet, men fram till dess har vi i princip ingenting att gå på. Osubstanserade rykten har föreslagit att utvecklarna planerar att besöka Vice City, GTA 3:s mycket älskade, nyblötade alternativa version av Miami, men vi kan inte exakt hitta mycket för att vara säkra på att detta är sant.

Det finns också förslag som Liberty City (från GTA III), San Andreas (från GTA: San Andreas, natch) och Mellanvästern kan innehålla. Kanske till och med alla dem för olika sektioner.

Hur som helst, förvänta dig att spelet ska driva gränserna för vad den nya hårdvaran från Sony och Microsoft kan. Det finns ingen garanti för att spelvärlden kommer att bli större och mer detaljerad än kartan från GTA 5, men det är säkert hur saker verkar vara trendiga.

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Genomsnittligt betyg / 5. Antal röster:

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Om författaren
Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra