Filament

Filament

0

Ibland blir vi för fastna i de många blockbuster-videospelutgivningarna och de stora AAA-titlarna, som vi tenderar att glömma från de mindre, ödmjukare indieupplevelserna som görs tillgängliga att spela. Filament är en sådan titel som inte kommer att “wow” dig med dess fantastiska grafik eller en komplex övervärld och karaktärer, men istället ger en av de finaste och mest unika brainteasers som vi har haft chansen att spela på ganska länge.

Filament äger rum ombord på ett övergivet rymdskepp där du behöver avslöja vad som har hänt med dess besättning samt försöka rädda den enda överlevande av fartyget. Under din utredning kommer du att avslöja anteckningar, stockar och mycket mer i hopp om att sammanfatta vad som har hänt i detta rymdskepp och fortsätta din sökning efter den mystiska enan, som verkar ha fastnat på bron och det enda sättet att komma till henne är genom att lösa de många pussel som anges före dig. Det är inte en massiv historia, men det kommer att hålla dig på kanten av din plats.

Förutom sin fängslande historia har Filament också en av de konstigaste men ändå tillfredsställande pussellösande mekanikerna i nyligen minne. Du går runt med denna lilla robot, ansluter ledningar till dessa stora balkar och först efter var och en av pelarna är lite att ingången till ditt nästa pussel öppnas. Jag har inte spelat något annat liknande förut och Filament gör ett utmärkt jobb med att hjälpa spelaren att snabbt förstå målet för varje pussel samt att snabbt kunna driva dig mot lösningen. Kort sagt, Filament är en glädje att spela.

Även om Filament inte är den mest grafiskt imponerande titeln som finns, erbjuder den en knäppa men charmig konststil som är ganska engagerande. Genom att ha fokus borta från spelarens karaktär eller den omgivande miljön placerar Filament istället pussel som centrum i allt när det kommer till spelets visuals som spelar till dess fördelar. Från att de började i ett kallt, mörkt rum lyser de snabbt med varje förbipasserande rörelse för att få dessa hallar som en gång var helt höljda i mörker full av färg och ljus.

Filament är överlägset ett av de mest unika och tankeväckande pusselspel som vi har spelat på länge och här hoppas att denna charmiga brainteaser ger mer av samma genom sin full-release. Från sina web-liknande pussel till sin intrikata historia, spelet har gjort att vara en av de bästa indie titlarna i detta tidiga kalenderår. Beard Envys filament och dess unika äventyr med pussellösning är ett som du säkert vill ha ett öga på när titeln kommer att lanseras senare i fjärdedelen på Steam.

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Genomsnittligt betyg / 5. Antal röster:

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Filament-2-1-1.jpg Filament-1-1-0.jpg