Allt vi vet om Project Scarlett

Allt vi vet om Project Scarlett

0
5
(1)

Vad du kan förvänta dig av nästa års nya Xbox.

Microsoft avslöjade den nya Xbox Scarlett under sin Xbox-konferens E3 2019 tidigare i år.

Till synes ett kodnamn släpper Xbox Scarlett i Holiday 2020 tillsammans med Halo Infinite, som tydligen kommer att bli massiv.

Xbox One har funnits sedan 2013 och kommer att bli sex år gammal i slutet av 2019.

Konsolcykler varar vanligtvis mellan fem och sju år, vilket innebär att vi borde ha en ny Xbox ganska snart.

Det finns den komplicerade faktorn att denna generation inkluderade uppgraderingar i mitten av cykeln, PS4 Pro och Xbox One X, men vi väntar oss fortfarande på Scarlett 2020.

Det finns fortfarande mycket att ta reda på Xbox Scarlett, men Microsoft skröt av att specifikationerna var långt utöver Xbox One X.

Oavsett, vi vet att Microsoft arbetar på nästa Xbox-konsol och det har avslöjats många detaljer om vad du kan förvänta dig.

Utan vidare, låt oss gräva i allt vi vet om nästa Xbox.

Vad är den nya Xbox?

Medan Microsoft diskuterade sin nya Xbox under E3 förra året, upprepade den vid E3 2019 att dom definitivt arbetar med den nya konsolen. I själva verket kan det till och med vara flera konsoler på väg.

Xbox-chef Phil Spencer sa i juni 2018 att Microsoft är

“djupt in i att arkivera de kommande Xbox-konsolerna där vi återigen kommer att leverera vårt åtagande att sätta riktmärket för konsolspel.”

Naturligtvis kan pluraliseringen av “konsolen” betyda att Spencer delvis hänvisade till Xbox One S All-Digital Edition som har släpps nyligen.

Men den senare hälften av hans citat – om att sätta riktmärket för konsolspel – hänvisar säkert till en ny generation, där det låter som om Microsoft vill komma ut och svänga med den mest kraftfulla konsolen som finns, precis som med den Xbox One X.

Tidigare rapporter från Thurrott antyder att de nya Xbox-konsolerna utvecklas under paraplykodnamnet Scarlett.

Två konsoler finns i verken, säger rapporterna: den ena är en högeffekt maskin kodad Anaconda som kommer att vara ungefär samma pris som PS5, medan den andra är en budgetinriktad maskin känd som Lockhart.

Den senare är potentiellt en strömnings-centrerad enhet som inte har mycket processorkraft själv; snarare kommer den till synes använda Microsofts framväxande xCloud-teknik för att spela spel via molnet.

Microsoft har hittills bara specificerat en ny enhet, men det kan vara så att en andra konsol avslöjas vid ett senare tillfälle.

I en intervju efter E3 2019 berättade Phil Spencer att Xbox Scarlett kommer att fokusera på höga bildhastigheter och snabba laddningstider.

Han berättade också om molnspelarnas framtid och bekräftade att Microsoft inte arbetar på en ström-endast konsol just nu.

När är det nya Xbox-släppdatumet?

Microsoft har inte talat om sin specifika tidslinje för de nya Xbox-konsolernas släppdatum. Konsolerna förväntas dock inte starta förrän under vintern 2020.

För jämförelsens skull vet vi inte exakt när PS5 kommer att lanseras heller, men i maj 2018 sa den dåvarande chefen för PlayStation, John Kodera, att PS5 var ” tre år bort.

Planerna förändras dock, och det är också möjligt att Kodera bara försökte hålla ett lock på rykten som flög runt då som sa att PS5 skulle släppas så snart som 2019.

Känner vi till de nya Xbox-konsolspecifikationerna och priset?

Till skillnad från Sony har Microsoft hittills hållit tyst om de interna specifikationerna för sina nya konsoler.

Men alla rapporter pekar på både Anaconda och Lockhart som SSD hårddiskar till förmån för det snabbare lagringsalternativet i fast tillstånd – ett drag som PS5 också gör.

Naturligtvis, om dessa rapporter är bevisade exakta och Lockhart i huvudsak är en strömningsruta, är det troligt att konsolen kommer att undvika en skivenhet och toppmoderna specifikationer och istället förlita sig på Microsofts strömningstjänst för xCloud för sin spelkraft.

Jeux Video har rapporterat följande specifikationer för de två Scarlett-konsolerna:

Xbox LockhartXbox Anaconda
CPUCustom eight coreCustom eight core
GPUCustom NAVI 4+ teraflopsCustom NAVI 12+ teraflops
RAM12 GB, GDDR616 GB, GDDR6
Storage1 TB SSD, 1 + GB / s1 TB SSD, 1 + GB / s

Webbplatsen rapporterar också att Anaconda-priset kommer att vara runt $ 500, vilket är samma pris som Xbox One X lanserade med 2017.

Overifierade rykten från Reddit placerar Lockhart, under tiden, till cirka $ 250, vilket skulle sätta det till samma prispunkt som nyligen lanserade Xbox One S All-Digital Edition, som också glömmer en skivenhet.

Dessa är dock ännu inte underbyggda av någon ansedd källa.

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta det!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 1

Om författaren
kenta

Är jag som skapat K-Gamer.se och även driver sidan framåt